Tuesday, June 23, 2015

PROGRAM TADIKA AGAMA JOHOR DAERAH BATU PAHAT

Mukadimah….Aku berjalan seorang diri dalam arena ini. Mengerah kudrat demi perjuangan yang tiada penghujung. Mengapa hendak berhenti jika kita sudah bermula. Tiada paksaan melaksanakannya, namun jika rasa tanggungjawab telah digalas, maka laksanakan dengan penuh ikhlas. Ganjaran bukan mutlak segala, namun kepuasan menjadi agenda. Melihat khalifah mencari ilmu, menitis ilmu kepada umat. Kerana Nabi sudah bersabda, sampaikan ilmu walau seayat.

Peluang diberi kepada aku untuk berkongsi ilmu. Majlis Guru Tadika Agama Daerah (MATAD) Batu Pahat, memberi kepercayaan kepada aku untuk menjalankan program latihan PROGRAM UKHUWAH & KECEMERLANGAN untuk guru-guru Tadika Agama Johor daerah Batu Pahat. Lokasi latihan adalah di Telok Gorek Chalet & Camp Site, Mersing, Johor dari 1 hingga 3 Jun 2015 yang lalu.
Chewah...!! 
Haa... Cakap! jangan tak cakap..!
Buek cantik-cantik yo...
iyah..iyah,..iyah...
Suka nyer..
Kena denda la tu..
Sekali lagi aku menguruskan latihan ini secara ‘solo’. Sebelum ini, pernah juga menjalankan secara solo, namun adalah lebih cemerlang jika ianya dijayakan dengan 2 atau 3 orang dalam training team ni. Jumlah peserta tak ramai, 42 orang je. Bukan tak panggil kawan-kawan training team untuk join sama dalam training ni, tapi ada yang tengah sibuk bekerja (sebab program nak sambut Ramadhan) ada tu pulak yang duk busy daki Gunung Kinabalu tu.. So terpaksalah aku sorang-sorang. Namun Alhamdulillah… program latihan berjalan dengan baik tanpa ada masalah.


Ohhhh...

Penghargaan terima kasih kepada Majlis Guru Tadika Agama Daerah (MATAD) Batu Pahat dan AJK Tertingginya Pn Noraziah (Pengerusi), Cik Nurul Farah (Timb Pengerusi), Cik Zuraidah (S/U), Cik Norfadilah (Bendahari) dan En. Rafee (AJK) yang banyak memberi feedback yang baik sepanjang projek ini mula dirancang hingga selesai program. Tidak lupa juga kepada Tn Pegawai Pendidikan Islam Daerah Batu Pahat, Tn. Hj. Musa Omar yang turut hadir memberi sokongan moral kepada peserta dan juga sudi merasmikan majlis penutup dalam program itu. 


Terima Kasih


No comments:

Post a Comment