Monday, April 6, 2015

GUNUNG ARONG, MERSING - Part 1

Assalamualaikum...

Mersing tempat dituju untuk kali ini. Dan destinasinya adalah Gunung Arong. Dah lama sebenarnya tak hiking ni. Dulu tiap-tiap tahun aku naik Gunung Ledang kat Muar tu. Untuk ke Gunung Arong ni, sebulan sebelum pergi, aku dah training sikit2, stamina & strenght perlu jitu kalau nak hiking. Lebih-lebih lagi kalau dah lama tak mendaki ni. Walaupun dikhabarkan Gunong Arong ni tak la tinggi mana, namun persediaan perlu ada. Mental & fizikal mesti mantop!!

Terima kasih pada En. Adi (Pegawai Kesihatan di Johor Bahru) kerana bagi peluang aku join korang. Semua geng-geng kali ni tak pernah bersua muka, tak pernah kenal namun sangat frenly dgn aku. Geng-geng ni antaranya doktor-doktor & MA (Medical Assist.) dan they all kebanyakkan nyer dari Kulai dan beberapa geng dari luar. Kami semua naik Gunung Arong ni pada 19 September 2014 (dah lama pegi tapi baru masuk entri) hehehe... 

Dan untuk pertama kali nyer.. batgirl dan 2 anak 'batman' ikut join sama. New experience untuk they all. Hahahaha.. habis la ko batgirl. Saje nak ragging ko...!!!!

Tempat kami berkhemah... 5 star hotel!!! hahaha...


Batman's family in the cave!


No comments:

Post a Comment